İçeriğe geç

Çınarcık Ilçesi Nereye Bağlı

Yalova ile Çınarcık arası kaç kilometre?

İl merkezi Çınarcık, Yalova’ya 16 km uzaklıkta yer almaktadır. Bursa, Armutlu ve Marmara Denizi ile çevrili ilin önemli bir turizm merkezidir.

Çınarcık hangi denize bağlı?

15. Çınarcık Halk Plajı Yalova’nın en popüler tatil yerlerinden biri olan Çınarcık Halk Plajı, Marmara Denizi kıyısında yer almakta olup her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Çınarcık ilçesinde bulunan bu güzel plaj, geniş, ince kumlu sahili ve temiz denizi ile dikkat çekmektedir.

Çınarcık neyi meşhur?

Temiz havası ve yemyeşil doğası ile Yalova’nın en popüler ilçelerinden biridir. Çınarcık gezinizde görmeniz gereken en önemli yerler: Erikli Yaylası, Delmece Yaylası, Dipsiz Göl, Karlık Yaylası, Çaldere Şelalesi, Kent Ormanı, Tarihi Kilise ve Çınarcık Merkez Camisi.

Çınarcık ismi nereden gelir?

Çınarcık’ın Yunan dönemindeki adı Kio’dur. “Temiz havası olan şehir” anlamına gelen bu kelimeden sonra, muhteşem çınar ağaçları nedeniyle Çınarcık adını almıştır.

Yalova Çınarcık hangi ile bağlı?

Coğrafi konumu: Çınarcık, Yalova’nın güneybatısında, Marmara Denizi kıyısında bir ilçedir. Yalova şehir merkezine 16 km uzaklıktadır. Nüfus: Çınarcık’ın nüfusu kışın yaklaşık 13.000, yazın ise 300.000’in üzerindedir.

Yalova’nın ilçeleri nelerdir?

Bugünkü idari bölünüşe göre Yalova, merkez ilçe dahil 6 ilçeden oluşmaktadır. İlçeler; Yalova Merkez, Altınova, Armutlu, Çınarcık, Çiftlikköy ve Termal’dir.

Çınarcık’ta tatil yapılır mı?

Temiz denizi, kalabalık olmayan yapısı ve 5 km uzunluğundaki sahil şeridi ile plaj turizmi için potansiyel taşımaktadır. Çınarcık, Esenköy ve Armutlu; plajları, kamp ve piknik alanları, her türlü konaklama, gastronomi ve eğlence seçenekleri ile bölgenin en önemli tatil merkezlerinden biridir.

Çınarcık yüzülür mü?

Çınarcık Plajı ilçenin en popüler plajlarından biridir. Denizi temiz ve berraktır. Plaj kısmı kum ve çakıl karışımından oluşmaktadır. Denize girdikten sonra deniz 5-10 metre derinleştiği için çocuklar ve yüzme bilmeyenler özellikle dikkatli olmalıdır.

Çınarcık nasıl bir yer?

Çınarcık küçük bir sahil beldesidir. Konaklama seçenekleri oldukça geniştir. Pansiyonlar, oteller ve moteller kıyıya paralel olarak sıralanmıştır. Yaz aylarında güzel bir turizm merkezi olan Çınarcık, plajları, pazarları, mağazaları ve turistik mekanlarıyla bir cennettir.

Yalova’nın en güzel ilçesi hangisidir?

Yapay zeka araştırmasının sonuçları, Termal’in hem doğal güzellikleri hem de kültürel ve gastronomik zenginlikleriyle Yalova’nın en güzel ilçesi olduğunu gösterdi. Termal, eşsiz doğası, tarihi yapısı ve yüksek yaşam kalitesi nedeniyle yerel halk ve turistler arasında büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Çınarcık havası temiz mi?

Bugünkü Hava Kalitesi – Çınarcık, Yalova Hava kalitesi yeterli kabul ediliyor ve hava kirliliği çok az veya hiç risk oluşturmuyor.

Yalova’nın neyi meşhur meyvedir?

Lezzetiyle Yalova’nın kendine özgü meyvelerinden biri olan kızılcık, her yıl ağustos ayının ilk haftasında Çınarcık ilçesine bağlı Şenköy’de düzenlenen festivalle gastronomi tutkunlarını Yalova’ya çekiyor ve coğrafi işaret tescili almaya hazırlanan Yalova’nın meyveleri arasında yer alıyor.

Yalova hangi ilden ayrıldı?

Atatürk’ün “Kurtuluş öncüsü” ve “Benim kentim” dediği Yalova, adeta yazlık başkent olmuş, Atatürk’ün isteğiyle 1930 yılında İstanbul’un ilçelerine bağlanmış, 1995 yılında da İstanbul Vilayeti’nden ayrılarak il olmuştur.

Yalova’nın eski adı nedir?

Yalova isminin kökeni: Tarihçiler bu bölge için Yalakova ismini kullanmışlardır. Bölgeye Yalakabad da denmiştir.

Yalova Bursa’dan ne zaman ayrıldı?

Yalova; 6 Haziran 1995 tarihinde Bursa ilinin Gemlik ilçesine bağlı Armutlu ilçesi ile Kocaeli ilinin Karamürsel ilçesine bağlı Altınova, Subaşı ve Kaytazdere ilçelerini bünyesine katarak il olmuştur.

Yalova Çınarcık kaç TL?

ÇINARCIK ULAŞIM Şehiriçi Otobüs Hattı Çınarcık – Yalova 2023 Fiyat TarifesiYALOVAÇINARCIK30 ₺YALOVAÇINARCIK25 ₺ŞEHİRLERARASIJENDARMA-KARPUZDERE20 ₺Çınarcık – Yalova2 hat daha

Yalova ile Bursa arası kaç kilometredir?

Yalova’dan Bursa’ya Kamil Koç ile seyahat etmek ekonomik ve konforludur. İki şehir arasındaki mesafe 58 km olup yolculuk yaklaşık 45 dakika sürmektedir.

Yalova kaç km 2?

Yüzölçümü 847 km²’dir. Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en küçük ili olan Yalova ilinin kıyılarında girinti ve çıkıntı yoktur.

Yalova Esenköy arası kaç?

Esenköy Yalova merkeze 32 km mesafededir. Çınarcık ilçe merkezine 19 km. Armutlu’ya 19 km mesafededir. uzak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir